In Balans op Texel

In Balans op Texel"In Balans op Texel" bundelt activiteiten van Mirjam en Arien van Erkelens in meditatie/yogacentrum “De Aleph” en lichaamsverzorgingspraktijk “In de Roos” in Weverstraat 54 in Den Burg op Texel.

Wie zijn wij?

Onze activiteiten zijn gericht op een evenwichtige grondslag voor gezond leven, door middel van yoga, meditatie, regressietherapie, lichaams- en schoonheidsbehandelingen, voedingsadviezen en Guashatherapie.

Daarbij zijn we vaak betrokken bij de beginfase (zwangerschapsbegeleiding op basis van yoga en haptonomie) en de eindfase (terminale begeleiding, rouwverwerking) van het leven.

Mirjam van Erkelens

Mirjam van Erkelens heeft zich vanaf haar agogische opleiding (Andragologie U.v.A) op het gebied van individuele begeleiding ontwikkeld naar een steeds praktischer en meer lichaamsgerichte benadering.

Aanvankelijk veel werkzaam met zwangerschapshaptonomie en regressietherapie, heeft ze een heel eigen stijl ontwikkeld op het gebied van schoonheidsbehandelingen en lichaamsmassages. Hierbij heeft ze een scherp oog voor iemands gezondheidstoestand en kan terzijde staan met voedingsadviezen en Guashatherapie.

Haar grote kwaliteit en onderscheidende kracht bij de schoonheidsbehandelingen is haar vermogen om gedurende een behandeling diep geconcentreerd te blijven op haar cliënt. Haar betrokkenheid alleen al heeft een heilzame werking.

Ze werkt alleen met de hoogste kwaliteit natuurzuivere producten Dr. Hauschka en Alqvimia, die wanneer juist toegepast, naast cosmetische ook heilzame uitwerkingen hebben.

Arien van Erkelens

Arien van Erkelens studeerde in 1982 af in Cultuurfilosofie, gaf hierin les tot 1987, maar zocht ondertussen naar doorleefde wijsheid bij Tibetaanse leraren (Namkhai Nhorbu, Alex Berzin, Dalai Lama) en bij Christelijke Mystici (Dina Rees). Regelmatig verblijf in ashrams van Babaji leerde hem doorleefde, praktische spiritualiteit.

Vanaf 1978 beoefent hij intensief Asthanga Yoga, vanaf 1985 mediteert hij dagelijks. Belangrijkste bronnen van inspiratie zijn het gezinsleven, studie van heilige geschriften en meditatie.

Belangrijkste bezigheden geven van yogalessen en meditatiecursussen, individuele begeleiding bij zingevingvraagstukken en regressietherapie.