<< terug

Dr.Hauschka Cosmetica

Schoonheidssalon In de RoosAls er een huidverzorgingsmerk is dat zich richt op herstel van de balans van de huid, dan is het Dr.Hauschka wel.

De extracten oliën waaruit de producten zijn samengesteld, zijn gemaakt van planten en kruiden uit biologisch-dynamische tuinen.

  • Biologisch betekent geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
  • Dynamisch staat voor zaaien op bepaalde tijden die voor de kiemkracht het meest gunstig zijn en oogsten als de kiemkracht het grootst is: net voor zonsopgang.

Unieke kwaliteit

De producten zijn ongeparfumeerd, bevatten geen synthetische toevoegingen en conserveringsmiddelen en zijn niet op dieren getest. Het bijzondere van de homeopatische producten is verder dat ze niet alleen iets aan de huid toevoegen, maar tevens de huid zelf aan het werk zetten, zodat ze zichzelf in evenwicht brengt. Dit gebeurt doordat de huidfuncties worden gestimuleerd:

  • de stofwisseling
  • de uitscheiding
  • de ademhaling
  • de bloedcirculatie

Ditzelfde geldt voor de uitgebreide gezichtsbehandeling die door een Dr.Hauschka schoonheidsspecialist wordt uitgevoerd.

Ritme is leven

Dr.Hauschka Cosmetica maakt puur natuurlijke, therapeutische en luxueuze producten waarbij de focus ligt op de verbinding tussen vitaliteit van de plant en de effecten die deze heeft op het menselijke organisme en de huid. Het proces waarbij deze producten worden gecreëerd is in het bijzonder uniek vanwege de manier waarop ieder ingrediënt uit de natuur wordt geëxtraheerd.

Het telen van geneeskrachtige planten begint met een gezonde grond. De planten worden geoogst bij zonsopgang, nat van de dauw, op het moment dat de levenskrachten het meest vitaal zijn.

De uitdaging is om het levend, helende element, de levende kracht van de plant, te conserveren in het eindproduct. De oplossing hiervoor werd gevonden door Dr.Rudolf Steiner’s principe ‘ritme is de drager van het leven’. Na vele jaren en duizenden experimenten, ontdekt Rudolf Hauschka een succesvol proces dat verschillende ritmes bevat: zonsopgang en zonsondergang, warmte en kou, rust en beweging. Deze ritmes, die geproduceerd worden in het laboratorium, reflecteren processen die de plant ondergaat in haar natuurlijke omgeving. Daarnaast worden de levenskrachten van de plant geconserveerd. Het zijn deze helende krachten die de harmonie(in de huid) herstellen.

Het meeste werk in het laboratorium wordt op dit moment nog steeds handmatig uitgevoerd zonder chemische of technische tussenkomst die de vitaliteit van de plant kan verzwakken. Gedurende het totale proces wordt een farmaceutische standaard gehandhaafd, waardoor Dr.Hauschka Cosmetica kan terugvallen op uitsluitend natuurlijke conserveringsmiddelen. De producten zijn puur, veilig en effectief.

<< terug