Guashatherapie

Schoonheidssalon In de RoosGuashatherapie is uit China afkomstig, het is een hele oude therapie uit de Chinese geneeswijzen en het bestond al voor de acupunctuur.

Guasha betekent “de ziekte uit het lichaam schrapen”. Gua betekent ‘schrapen’ en sha betekent ’stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten’.

Met behulp van een platte jadesteen en een kruidenolie wordt op verschillende plekken de huid ‘geschraapt’.

Plaatsen waar spanning zich heeft opgehoopt komen vooral voor in de rug, hals en ledematen. Maar de plek waar guasha toegepast kan worden ligt niet altijd op die locaties. Soms is het schrapen op reflexgebieden (o.a. op het hoofd) de oplossing voor het wegwerken van spanning elders in het lichaam.

Wat houdt de behandeling in?

Vaak wordt bij guasha de rug behandeld omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met onze organen. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen vervolgens plekken die eruit kunnen zien als bloeduitstortingen. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid maar in de huid en kunnen variëren van lichtrood, dieprood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Dankzij de kruidenolie voelt degene die behandeld wordt nauwelijks pijn. De rode plekken verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting en het lichaam voert die gifstoffen vervolgens af. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken.

De behandeling is direct, effectief en krachtig. Het sluit massage, reflexonetherapie, acupunctuur, lymfedrainage en ontspanningstherapie in. Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkaden en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burned-out, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest. Alles in een simpele behandeling!

Gecombineerd effect

De verklaring van zijn succes is het gecombineerde effect. Terwijl serum en rode bloedlichaampjes van de capillaire in het weke bindweefsel komen, veroorzaken zij daar een immuunreactie. Het ontgiftingsmechanisme wordt gestimuleerd, samen met de bloedsomloop en de “energiestroom” van de meridianen. Plaatselijke verzuring (locale acidose), vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, lost op. De bio-elektriciteit van het gebied wordt genormaliseerd, met daardoor herstel van stofwisselings-/ hormonale / nerveuze feedback, waarna de klachten verdwijnen. Het algehele energieniveau gaat vaak met sprongen omhoog.

Pijnklachten

Guasha is goed bij de behandeling van velerlei ziekten. Pijnklachten staan voorop, zoals RSI, schouder-, nek- en rugklachten, ischias, heupproblemen en artrose, maar ook chronische stoornissen als reuma, fibromologie, migraine, chronische vermoeidheid, PMS, stress en verteringsstoornissen.

Duur van een behandeling

Een behandeling duurt ongeveer een uur en afhankelijk van de klacht zijn meerdere behandelingen aan te raden. Mensen hebben gemiddeld één tot zes behandelingen nodig, waarna 70 tot 80% van hun klachten sterk verbeterd is.

Soms worden er aanvullende adviezen gegeven, zoals dieet, supplementen of reinigingskuren.

Kosten

De kosten van een behandeling bedragen € 55,- per uur.