Qi Gong Mirjam van ErkelensMirjam verzorgt in "de Aleph" de Qi Gong lessen.

Qi Gong Mirjam van Erkelens

Qi Gong Mirjam van ErkelensWat is Qi Gong?

Qi is het Chinese woord voor levensenergie. Volgens de Chinese geneeskunde is Qi de bezielende kracht die door alle levende wezens stroomt.

Het is de levensenergie die je kunt ervaren in de natuur (in India heet het "prana").

De aarde zelf is beweging, transformatie, ademt en is gevuld met Qi.

Gong betekent werk, oefening en het voordeel dat je verkrijgt door doorzettingsvermogen, discipline en oefening.

Dus Qi Gong betekent het werken met levensenergie, leren hoe de Qi in stroming te brengen, te vermeerderen, te kanaliseren om zo de gezondheid en harmonie van lichaam en geest te verbeteren.

Door de verschillende technieken van Qi Gong, wordt de Qi in het lichaam vermeerderd en opgeslagen, als het vullen van een reservoir.

Onzuivere of verontreinigde Qi, de essentie van ziekte, wordt getransformeerd in zuivere, helende Qi.


Shengzhen Qi Gong

Qi Gong van het hart. De terugkeer naar heelheid en natuurlijkheid en daarmee verbonden de ervaring van innerlijke vrede, liefde en rust. Centraal element van deze vorm van Qi Gong is het openen van het hart.

Return to Spring van Master Li Jun Feng

Film Qi GongDe grondlegger van Shengzhen Qi Gong is Meester Li Jun Feng, voorheen trainer van het nationale Kungfu team in China en acteur in vele Kungfu films. Shengzhen Qi Gong is een combinatie van Qi Gong, dans en Kungfu.

Vitaliserende bewegingen

De bewegingen zijn vloeiend, rustig en ook dynamisch. Return to Spring, is een serie bewegingen die een gevoel van lichtheid, levendigheid en innerlijke ruimte creëren. De bewegingen masseren, versterken en vitaliseren het lichaam. De hele wervelkolom wordt soepeler en het lichaam verjongt zich en het versterkt het immuunsysteem.

Openen van het hart

Het is niet alleen de Qi en innerlijke kracht die een mens naar geluk en tevredenheid voert maar ook het openen van het hart, verbonden met het ontstaan van helderheid, inzicht en bewustzijn.

Het belangrijkste doel van Shengzhen Qi Gong is dat de beoefenaar terugkeert naar zijn natuurlijke staat, naar het in de stroom zijn, gelukkig en tevreden zijn en zich een met de wereld om hem heen te voelen.

Een open hart is een wetend hart

Als het lichaam ontspannen is komt de geest tot rust, net als het heldere water in een stilstaand meer. Een rustige geest leidt naar een open hart en een open hart is een wetend hart. Een open hart weet instinctief wat te doen in elke situatie, zonder angst, zonder twijfel. En natuurlijk is een open hart een gevend hart, omdat het overstroomt is er veel te delen.


Kosten

  • € 100,- voor 12 lessen voor
  • of € 10,- per les

Lestijden

  • maandag van 19.15 tot 20.15
  • dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur
  • dinsdag van 15.45.00 tot 16.45 uur

Medische Qi Gong

Als privé les € 50,- op afspraak.